Home Sănătate 5 lucruri esenţiale despre prepararea termică a alimentelor
Sănătate

5 lucruri esenţiale despre prepararea termică a alimentelor

1.         Gătitul distruge nutrienţii, reduce anumite chiminale din alimentele  vegetale care inhibă absortia de minerale (zinc, calciu, magneziu). De asemenea mulţi nutrienţi sunt pierduţi prin gătit, cum ar fi: vitamina C şi anumite vitamine din categoria B.

2.         Gătitul distruge enzimele. Da, căldura distruge enzimele.

3.         Alimentele crude detoxifiază organismul. Detoxifierea este un concept al medicinei alternative cu foarte puţină credibilitate ştiindescărcare (1)ifică. Pe scurt, nu există mâncăruri sau ierburi care elimină toxinele din sânge sau din organe. Dar detoxifierea poate ajuta, ca pentru o zi sau două, corpul să nu acumuleze mai multe toxine. În general, fructele şi legumele, combinate cu cât mai multă apa, ajută la eliminarea eficientă a toxinelor.

4.         Alimentele crude sunt sănătoase. Şi atunci de ce să le distrugem, preparându-le termic? Energia, pe care o dobândeşti din alimentele crude consumate, nu poate fi comparată cu cea pe care “crezi”  că o dobândeşti din cele preparate termic. Eşti mai plin de viaţă, mai energic, ai toate şansele să îţi începi ziua cu zâmbetul pe buze. Iar bolile,de care suferi, se pot ameliora sau pot chiar dispărea în timp.

5.         Alimentele crude sunt naturale.

Comentarii pe Facebook

Author

Mirela Neacşu

error: Content is protected !!
Enable Notifications    Ok No thanks