Home Sănătate, Stiri Examene cu stres şi emoţii. Cum depășim anxietatea provocată de examene?
SănătateStiri

Examene cu stres şi emoţii. Cum depășim anxietatea provocată de examene?

În timpul examenelor, mulți elevi şi studenți încep să simtă dureri constante de cap, oboseală, probleme de stomac chiar și greață. Adesea, aceste simptome sunt cauzate de anxietatea care apare în urma testelor.
emotii la examen
Nivel crescut de stres pot duce la obiceiuri nesănatoase iraționale, cum ar fi mîncatul în exces, rosul unghiilor, lipsa somnului și apariţia ticurilor nervoase pe bază de stres.

Pentru a depăşi această formă de anxietate specialiştii recomandă să:

1. Fii optimist

După ce analizezi gândurile negativ trebuie să îţi poţi da singur răspunsuri la întrebări. Fii propriul tău avocat și crează-ţi întrebări care ajută la generarea ideilor neutre, pentru a nu cădea în anxietate. De exemplu, în loc să gândiţi “Eu nu o să trec de acestă proba, nu am fost niciodată bun la acestă materie”, trebuie să gîndiţi astfel, “Ştiu că se apropie examenul, așa că tot ce pot face este să studiez din greu.”

2. Relaxează-te

Încordează muşchii o perioadă de timp, apoi relaxează-te, continuă astfel pentru o perioadă scurtă de timp. După acest exerciţiu te vei simţi mai relaxat. Acest lucru se datorează faptului că această acțiune conduce la o stare mai accentuată de relaxare. Ideal pentru a reduce anxietatea.

3. Respiră profund

Respirația corectă, completă și profundă, vă poate relaxa. Pentru a practica o respirație corespunzătoare nu este la fel de ușor pe cât pare. Câteva exerciții simple de yoga îţi pot fi de folos.

4. Elimină gîndurile negative

Fă-ţi o scanare mentală a tuturor acelor gânduri negative care te invadează si îţi cauzează îngrijorare. Apoi, identific-o şi analizeaz-o pe cea care îţi provoacă cele mai multe probleme.

5. Fii încrezător

O dată ce te confrunţi cu pesimismul, trebuie să-l elimini complet din minte pentru a continua să progresezi. Elimină gîndurile tale negative şi generează gînduri neutre pozitive care îţi permit să mergi mai departe. Aminteşte-ţi de alte momente mai dificile peste care în final ai trecut.

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!
Enable Notifications    Ok No thanks